Γυμνάσιο στην Κύπρο απομόνωνε τους απείθαρχους μαθητές με τοίχο

Διακόπηκε το εν λόγω «πρόγραμμα» έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το «πρόγραμμα» για τους παραβατικούς μαθητές που θα υλοποιούταν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, το οποίο θα διαχώριζε τα απείθαρχα παιδιά από τα υπόλοιπα με έναν… τοίχο. Έπειτα, από σωρεία αντιδράσεων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το philenews, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς του σχολείου, για την επιλογή να εφαρμοστεί εκεί το εναλλακτικό πρόγραμμα φοίτησης παιδιών με ακραίες και σοβαρές παραβατικές συμπεριφορές, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί σε άλλο χώρο, που θα αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο τις τελευταίες μέρες έχει γίνει δέκτης παραπόνων και αντιδράσεων για την απόφασή του αυτή.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν μέχρι και απειλητικά μηνύματα για το εν λόγω πρόγραμμα, με το Υπουργείο να μην επιθυμεί τον εκτροχιασμό της κατάστασης και το ενδεχόμενο ύπαρξης σοβαρών επεισοδίων, θυματοποιώντας τους μαθητές οι οποίοι θα συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο